Site icon Transformative Tools

Hvad Kræver Det at Blive Kørelærer?

Når du bliver kørelærer, kan du lære et nyt fag, være din egen chef, arbejde på dine egne timer og opnå arbejdsglæde. Alt i alt er det en givende karriere med den ekstra glæde at vide, at du hjælper folk med at genvinde deres uafhængighed ved at hjælpe dem med at blive mobile med deres nyerhvervede kørefærdigheder. Men ud over at undervise med bl.a. kørekort teoribog  skal du også bestå nogle prøver.

Før du ansøger, skal du opfylde visse krav, og når du først er godkendt, skal du bestå 2 separate prøver, som administreres af de offentlige myndigheder. På grund af den krævede uddannelsestid kan det tage en del måneder at gennemføre dette. Dette er de to eksamener, du skal bestå:

Del 1: Teoretisk eksamen (Forprøven)

Del 2: Fremlægge en lektion og gennemgå paratviden (Afsluttende prøve)

Del 2: Køre med en elev på vej hvor der sker en vurdering af instruktionsevnen.

Har Du Den Rette Personlighed Til at Blive Lærer?

Vi kommer ind på kriterierne om et øjeblik, men vi tror, at det ville være nyttigt, hvis du kiggede lidt mere på dit nye mulige job med nogle råd fra vores mange år som kørelærere:

God Til at Kommunikere

Du vil møde et bredt spektrum af personlighedstyper i dit daglige arbejde, hvoraf nogle af dem vil være nervøse. En god kørelærer skal være personlig, men professionel og sætte personer i ro, samtidig med at han/hun får det bedste ud af dem, når de skal lære at køre bil.

Tålmodighed og Medfølelse er Dyder, som Du bør Besidde

Alle lærer i et forskelligt tempo. Nogle mennesker har mere selvtillid end andre til at køre bil end andre. Alle vil begå fejl. Når de gør det, skal du være den type person, der har den følelsesmæssige intelligens til roligt og professionelt at regulere problemet og forsikre køreeleven om, at han/hun er i gode hænder.

Ligesom at Undervise Andre

At se dine elever bestå deres køreprøve er en fantastisk oplevelse, der er værd at vente på, især fordi du har været medvirkende til deres succes. Det ville hjælpe, hvis du kunne lide at undervise andre i at køre bil og besidder alle de egenskaber, der følger med at være en succesfuld underviser, såsom en god humoristisk sans, effektivitet i klasseværelset, professionalisme og fremragende kommunikationsevner, så du kan hjælpe folk med alle evner.

Vær Foretagsom af Natur

At være kørelærer er ikke altid en 9 til 5 karriere; selv hvis du arbejder for et firma, er du stadig din egen chef på et vist niveau. Det indebærer, at du skal være forberedt på alt det, der følger med. Hver dag vil du have vores udelte opmærksomhed, men du skal bevare det drive, der adskiller dig fra dine kolleger; du er chefen, og du skal være forberedt på det ansvar, der følger med den titel.

Vær Klar Til at Yde en Stor Indsats

En del af kørelæreruddannelse er at være klar til at arbejde på skæve tidspunkter, sidde i lange perioder, håndtere elever på forskellige stadier af deres læring fra den ene lektion til den næste, være konstant opmærksom, mens du giver køretimer, og være professionel. Men det kan også være yderst økonomisk og personligt givende.

Exit mobile version