Se Upp Med M + S-Märkningen Eftersom De Kanske Inte Är Godkända För Vinterbruk

dubbdäcken

Det är inte alltid lätt att veta vilka däck man ska använda under vintersäsongen. Det finns några missuppfattningar som har gjort det ännu svårare att veta och få det rätt. Några av dessa är att ibland namnet snödäck används också som vinterdäck, vilket kan orsaka vissa problem. Då har du två olika typer av vinterdäck, dubbade och dubbfria däcken. Då har du utbudet av däck som har M+S-märkning som fortfarande inte är godkända för vinterbruk eftersom de inte har snöflinga-symbolen (3PMSF). Du har då några all-vädersdäck eller helårsdäck som har snöflingasymbolen och kan användas året runt. Med allt detta är det inte så tydligt och det är därför vi kommer att försöka göra det lite tydligare.

Vinterdäck är däck som bör användas under vintersäsongen om du har låga temperaturer, under frysning och om du har snö och eller is. Snödäck är vad de brukade kallas tidigare, särskilt i USA och nu har de utvecklats till vinterdäck som kan hantera både snö och is för att göra dem perfekta för hela vintersäsongen. Ett vinterdäck ska vara godkänt för vinterbruk och ha 3PMSF-symbolen indikerar att de har klarat några prestandatester när det gäller snö. Detta innebär att de kommer att prestera mycket bra under vinterförhållanden. Detta skiljer sig från M + S-märkningen, som är en tillverkare som markerar att slitbanan är utformad för att hantera lera och snö men anger inte hur bra de presterar eller att de har klarat några prestandatest.

Det är därför M + S-märkningen kan lura människor att tro att de kommer att prestera mycket bra under vinterförhållanden, men så är inte alltid fallet och oftast är det inte. De kommer att prestera mycket sämre än däck som har klarat prestandatester och har 3 PMSF-märkning.

Då har du all-väders / säsongsdäck, som är däck som kan användas alla årstider. Du behöver all-vädersdäck som är godkända för vinterbruk, eftersom de annars bara är sommardäck. Om de är vintergodkända kan de hantera vinterförhållandena och du behöver inte oroa dig för väderprognosen, eftersom du är redo att köra oavsett väder.

Så oavsett vad du har hört tidigare eller tror, ​​för att ett däck ska vara säkert under vinterförhållanden måste du ha ett vintergodkänt däck. Du kan använda dedikerade vinterdäck som endast är avsedda för vinterbruk och bör kopplas ihop med ett par sommardäck. Du kan också välja ett all-vädersdäck som har godkänts för vinterbruk eftersom dessa däck klarar alla väderförhållanden och kan användas året runt. Så även om namnen har varit lite förvirrande tidigare, hoppas jag att det är tydligare nu.

För mer information om däck som är godkända för vinterbruk, besök: https://www.nokiantyres.se/

You Might Also Like