Ikke Bruk Sommerdekk Når Du Kjører Om Vinteren

sommerdekk

Sommerdekk skal ikke brukes i vintersesongen. For å være beskyttet og kunne kjøre trygt i vintersesongen, må du ha vinterdekk eller deretter vintergodkjente allværsdekk. Dedikerte vinterdekk er dekk som bare skal brukes om vinteren, og som skal settes sammen med et sett med sommerdekk. Sommerdekk kan håndtere alle årstider unntatt vinteren, og du bør deretter bytte til vinterdekk før vinteren kommer. Hvis du bruker allværsdekk, kan du bruke dem hele året.

Allværsdekkene har en gummiblanding som tåler både varme og kalde temperaturer, slik at du får grep uansett temperatur, mens de med sommerdekk blir harde ved lave temperaturer og mister mesteparten av trekkraften. Dette er dårlige nyheter, ettersom du virkelig trenger god trekkraft i vintersesongen. Slitebanemønsteret er også veldig forskjellig mellom allvær- og sommerdekk, siden allværdekkene har et mønster som er optimalisert for å ha utmerket grep på is og snø, mens de fremdeles jobber på tørr og våt asfalt om sommeren. Dette er ikke alltid det er lett å utvikle kompromisser, men disse dekkene har fått det til å fungere, og derfor kan du kjøre trygt uansett hvilket vær du har eller hva som kommer. Du trenger ikke å bekymre deg for å bytte dekk før vintersesongen kommer.

Sommerdekk skal bare brukes i de varme årstidene når temperaturen er over 0°C. Når du går under dette, er det bedre å ha et vinterdekk eller allværsdekk. Problemet med sommerdekk er at de blir harde når du går under null grader og ikke vil kunne gi tilstrekkelig grep på glatt underlag. Det anbefales fortsatt at hvis du har en lang og tydelig vinterperiode, at du faktisk bytter til et dedikert vinterdekk og parrer det med sommerdekk.

Dette gir deg best sikkerhet og ytelse gjennom året, men det krever at du bytter dekk og at du bytter til rett tid. Det betyr at du må ha vinterdekkene på bilen din før vinteren kommer, og til og med så snart temperaturene faller til frysepunktet. Det verste som kan skje er at du blir tatt uten vintergodkjente dekk når vinteren har kommet, da du vil ha veldig lite grep og kjøring ikke vil være trygg.

Hvis dette skulle skje at du får sommerdekk under vinterforhold, er det alltid tilrådelig å ikke kjøre bil og ta alternativ transport til destinasjonen. Hvis det ikke er mulig, kan du prøve å få slept bilen til bensinstasjonen for å få et dekkbytte, eller skift dekk selv før du kjører hvor som helst. Det verste du kan gjøre for å kjøre ut i trafikken uten dekk som er godkjent for vinteren.

For mer informasjon om allværsdekk som er godkjent for vinterbruk, besøk: https://www.nokiantyres.no/

You Might Also Like