De moderne ikke-piggdekkene er et godt valg som vinterdekk

vinterdekk

Når det gjelder vinterdekk, sitter du ofte igjen med avgjørelsen om du skal velge piggdekk eller piggfrie dekk. Begge har det 3 PMSF-symbolet på dekkens sidevegg, noe som indikerer at de har bestått ytelsestestene for alvorlige forhold på snø og is. Vinterdekk er optimalisert for vinterforhold, og du bør derfor bare bruke dem om vinteren, så du må også ha et sett med sommerdekk som du kan bytte til den delen av året når du ikke har vinterforhold. Så du bruker sommerdekk i de varme periodene på våren og høsten og deretter hele sommeren.

Fra ytelsessynspunkt presterer de begge likt på snø, da mønstermønsteret vil ha størst innvirkning på ytelsen på snø. Når det gjelder is, yter piggdekkene som har metallpinner som stikker ut av slitebanen bedre. De er i stand til å skape bedre grep med metallpinnene som graver ned i isen. De ikke-piggede vil bruke innovative mønsterdesign for å skape grep, og de har også lagt til greppartikler som kan bidra til å skape det nødvendige grepet. De kan begge forhindre slushplaning og sørge for at det ikke samler seg snø i slitebanen på dekkene. Dette ligner på dekk som har M + S-merking som indikerer at slitebanen er optimalisert for gjørme og snø, slik at den ikke setter seg fast i slitebanen, men disse dekkene har ikke bestått de alvorlige testene for serviceytelse hvis de ikke gjør det ha det 3 PMSF-symbolet på sideveggen.

Du lurer kanskje på hvorfor du ikke bør velge et piggdekk?

Piggdekkene er gode på is, men har lignende ytelse på snø, så hvis du ikke hovedsakelig kjører på is, kan du føle at de piggfrie dekkene vil være gode nok. Hvis du planlegger å kjøre til andre land, er du mye mer fleksibel med ikke-piggdekk, da de er tillatt i alle land, mens pigg er forbudt i noen land, noe som kan begrense landene du kan besøke og også gå gjennom. Piggdekkene har også noen andre begrensninger basert på land der de fleste land begrenser tidsperioden piggdekk kan brukes, så du må sørge for at du ikke monterer dem for tidlig eller har dem på for lenge etter vinteren årstid.

Hvis begge dekkene er tillatt, er det ofte opp til personlig preferanse. For noen mennesker er dekk ikke vinterdekk hvis de ikke har pigger. Denne tankegangen kan være vanskelig å endre, selv om de ikke piggdekkene har blitt bedre så mye opp gjennom årene at de nå er like gode på snø og nesten like bra på is. Begge kan brukes trygt, men hvis du ønsker et best mulig grep på is, bør du velge piggdekk. Hvis du er fleksibel, så velg de ikke piggdekk da du har mer fleksibilitet.

For mer informasjon om piggfrie dekk, besøk: www.nokiantyres.no

You Might Also Like